Ami befolyásolhatja az álmainkat

Young Woman Sleeping Blissfully

Illatok

Megállapították, ha az alvási ciklus egy bizonyos pontján egy virágot szagolunk meg, akkor sokkal pozitívabb álmaink lesznek. Ezzel ellentétben a kénszag már negatív álmokat sugall.

Fűszeres étel

Bármilyen étel, ami emésztési zavarokat okozhat, például a sajt, a fűszeres ételek vagy egy nagyobb adag vacsora elfogyasztása rémálmokhoz vezethetnek. A megoldás, hogy két órával lefekvés előtt egyen utoljára, illetve a koffein is hasonló hatással lehet, így 14 óra után nem javasolt fogyasztani.

Hason alvás

Az új kutatások bebizonyították, hogy a hason alvás pironkodtató álmokhoz vezetnek, mint például szex egy hírességgel. Azt feltételezik, hogy mindez az alvási póz miatt megváltozott légzésnek köszönhető.

Lefekvés éhesen

Az alacsony vércukorszint nagyon könnyen felverheti álmából, ilyenkor az álmok nagy részében is ételek a főszereplők. Fontos, hogy ne vigye túlzásba a diétát, tegye le a voksát az egészséges harapnivalók mellett, hogy ne kelljen az éjszaka közepén korgó hasára ébrednie.

Horrorfilmek

Már gyerekkorban is ezzel rémisztgetnek a szülők – szó szerint –, hogy a horrorfilmek rémálmokat okoznak. Az álmokra minden hatással van. Az is, milyen zenét hallgatunk, milyen műsort nézünk, vagy miről beszélgetünk a partnerünkkel elalvás előtt. A horrorfilmek is megzavarhatják álmainkat, ezért célszerű az ilyen filmek megnézése után pozitív gondolatokkal megtölteni az agyunkat.

(Forrás: HK, Blikk)