Egészségmegőrző géntesztek magyaroknak is

A preventív géndiagnosztika napjainkban egyre inkább válik nélkülözhetetlen eszközzé a betegségmegelőzés területén; mostantól Magyarországon is mindenki számára elérhető ez a szolgáltatás. A DNA-Plus Humángenetikai Centrum a DNA Plus osztrák cég partnereként olyan géneket vizsgál, amelyek komoly betegségek kialakulásáért lehetnek felelősek.

Megkezdte működését a budapesti képviselet  

Az európai preventív géndiagnosztikában piacvezető cégcsoport a kontinens piacvezetőjeként több mint 100 laboratóriumból álló hálózatot működtet, és a klinikai géntesztek, elemzések- és vizsgálatok európai szolgáltatójaként egyedülállóan közel 3200 különböző géntesztet tud elvégezni.

genek

génelemzések eredménye alapján lehetőség van bizonyos betegségek megelőzésére, illetve ezek kórképének javítására. A géntesztek otthon is levehető nyálminta alapú tesztek – kivéve a DNA+Baby 100+ tesztet, ami vizelettel átitatott papirfilterről vett minta alapján kerül kiértékelésre –, amelyeket az Ausztriában és Németországban lévő genetikusok és szakemberek értékelnek ki.

Az ügyfél magyar nyelvű, teljes körű elemzést és génhiba esetén általános tanácsokat kap. Emellett az ügyfél orvosának – vagy kérésre a DNA Plus Humángenetikai Centrum által javasolt és biztosított orvosoknak – angol nyelvű szakmai kiértékelést ad.

A budapesti központú DNA Plus Humángenetikai Centrum tevékenységi területe a személyes genetikai adatokon alapuló egyéni gyógyítás. Lehetővé teszik magánszemélyek részére, hogy megismerjék genetikai hajlamosságukat bizonyos betegségekre, így a személyre szabott megelőző programok segítségével jelentősen csökkenthetik a betegségkockázatukat.

genetikai betegségmegelőzés lehetőségeinek megismertetésében, az eredmények  értelmezésében a szakterületek tapasztalt orvosait is igénybe veszik, hogy az elemzések alapjául szolgáló információk csakis többszörös tudományos megerősítés után kerüljenek felhasználásra. További részletek: www.dna-plusz.hu www.orvosikozpont.hu; (információ: napidoktor.hu)