Aludjunk jobban! – a Magyar Alvás Szövetség közleménye a koronavírus idején, karantén után

A koronavírus nyomán kialakuló globális mentális egészségügyi válság kezelésére hívja fel a figyelmet a WHO. Arra kérik a kormányokat és az egészségügyi szervezeteket, hogy segítsék az embereket az egészséges életmód fenntartásában.

A táplálkozás, a mozgás és a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett a cirkadián ritmusra épülő alvás-ébrenlét fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Alvás Szövetség. „A jó éjszakai alvás elengedhetetlen az egészség fenntartásához, mivel közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz. Ha nem alszunk jól és eleget, szervezetünk sokkal érzékenyebb a fertőzésekre, a vírusokra, a betegségekre. Az alvás minősége szerepet kap abban, hogy megóvhasson a koronavírustól és más betegségektől is” – hangsúlyozza szervezet közleménye. A világjárvány-helyzet továbbra is fennáll, a változó életkörülményeink módosították az alvási szokásainkat, ezért különösen fontos, hogy aludjunk tudatosan. Nagyon sokat tehetünk saját magunk, hálótársunk, gyermekeink és családtagjaink egészségéért. Ne felejtsük: csak az szeret aludni, aki tud is! 

A Magyar Alvás Szövetség ezúton is kiemeli az Alvás éve 2020 program első partnereit, akik piaci tevékenységük során, üzleti filozófiájuk példamutató megvalósításával járulnak hozzá ahhoz, hogy jobban aludjanak az emberek Magyarországon. Köszönet ezért:: Cardo, Kaschmir Gold, Pharma Nord, Matrackuckó, Zepter, Elektro Oxigén, Dormeo, Beurer Medical, Linde, Pharmaroad Distribution, Kaqun. A nehéz időkben figyeljenek a szakemberekre, akik segítenek abban, hogy jobban aludjunk.

 

A Magyar Alvás Szövetség ingyenes online alvás tanácsadása hétköznaponként 17 órától

facebook.com/orvosikozpont