Alvás fórum 2022. március 2.

Mit tegyen, hogy valóban vidáman ébredjen, tudjon örülni a napnak, és reggelente ne morogva induljon a munkahelyére. Először is hallgassa meg 2022 március 2.-án budaörsön kezdődő alvásfórumunkat.

  • – miért nem tudok jól aludni?
  • – alvatlanság – betegség vagy átmeneti állapot?
  • – meddig lehet kialvatlanul maradni?
  • – gyógyszer vagy természetes gyógymódok?

 


 

Ezekre és az Önök kérdéseire is válaszolnak a Magyar Alvás Szövetség szakemberei

G. Németh György

Egyetemi docens, a Magyar Alvás Szövetség elnöke, a Budapesti Alvásközpont igazgatója. Vezetésével jött létre az alváshoz kapcsolódó egészségügyi ismeretterjesztés új formája Magyarországon, az alváskultúra széles körű kiépítését vállalták nemzetközi szakmai partnerséggel: a World Association of  Sleep Medicine/World Sleep Society szervezetekkel együttműködésben. ”Nincs jó reggel és nap kellemes, pihentető alvás nélkül”– vallja a szakember –„hiszen csak az szeret aludni, aki tud is”. Erről is szól az ide World Sleep Day/Alvás Világnapja, amelyre 2022. március 17-án kerül sor a Magyar Tudományos Akadémián.

Drenovics Zsuzsa

Alváshigiénikus, egészségnevelő. A test fizikai komfortjának és a pszichikum érzelmi hátterének az erősítése az alapja a megfelelő alváskomfortnak, amelynek kialakításában és erősítésében közreműködik a neves alváshigiénikus szakember. Több mint harminc éves tapasztalatával a szervezet információs rendszerén keresztül új módszerekkel dolgozik az alvásminőség javításán. „A megfelelő életvitel mellett az érzelmek harmóniájára is törekednünk kell, így alakíthatjuk ki azt a fizikai komfortot a magunk számára, ami a jó alvás alapja” – hangsúlyozza a szakember.

Havasi Gergő

Versenysportoló, hétszeres magyar bajnok kajakozó. 2018-ban az Év Egyetemi Sportolójának választották, jelenleg a 2024. évi olimpiára készül. A sport mellett rendszeresen vesz részt karitatív tevékenységben, a Szív Bajnokai Alapítvány keretében támogatja a gyerekeket. „A legjobbat szeretném nyújtani, példaként szeretnék szolgálni a fiataloknak is, az eddigi és a jövőbeni életutammal is szeretnék bizonyítani.” Elkötelezett szószólója az egészséges alvásnak. A Magyar Alvás Szövetség alvás nagykövetnek nevezi ki, az erre vonatkozó felkérést 2022. március 2-án fogják bejelenteni.

 


Az alvás szakember, az életmód tanácsadó és az élsportoló megismertetnek olyan praktikákkal, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy jobban aludjunk. A természetes közegeink, mint a fény, a víz, a levegő mellett a mozgás, a táplálkozás, az életmód összefüggéseit feltáró beszélgetés során hasznosítható tanácsokat kaphatunk ahhoz, hogy mit tehetünk magunk és a (háló)társunk nyugodt alvása érdekében.