Kevesebbet alszik az, aki játszik

A videojátékokkal gyakran játszó felhasználók az átlagosnál kevesebbet pihennek éjszakánként.

Az Amerikai Alvás-egészségügyi Akadémia (AASM) felmérése szerint a játékosok inkább lemondanak az alvásról, mint a játékról. A válaszolók 36 százaléka közölte, hogy a játékok miatt később fekszik le, és a megkérdezettek hetente átlagosan 4,6 estét töltenek játékkal. Ezzel az alvás kezdete átlagosan 101 perccel tolódik el.

Featured_Bio_RoaneBrandy M. Roane, az Észak-texasi Egyetemen lévő Egészségtudományi Központ Alváskutatási Laboratóriumának kutatásvezetője számára az aktuális elemzés betekintést engedett abba, hogy melyek azok a tényezők, amelyek szerepet játszanak azokban a döntésekben, hogy egy személy miért választja a játékot a nem megfelelő mennyiségű alvás helyett. A szakember elmondta, hogy az adataik azt mutatták, hogy a videojátékok fontos tényezők és a játékosok 67 százalékánál felelősek az alvás elmulasztásáért.

A felhasználók által megadott okok ráadásul függőségi viselkedésre mutattak rá.

Az aktuális tudományos vizsgálathoz 963 amerikai játékos online válaszait értékelték ki. Az átlagéletkoruk 28,7 év volt és a kérdőív kitöltését megelőző elmúlt héten legalább egy alkalommal játszottak. A kérdések között voltak demográfiai jellegűek, de figyelembe vették a használt konzolokat, valamint a játék gyakoriságát, időtartamát és fajtáját is.

Forrás: sg.hu