Lehunyja kék szemét az ég…

„Lehunyja kék szemét az ég,

lehunyja sok szemét a ház,

dunna alatt alszik a rét –

aludj el szépen, kis Balázs.”

Nem véletlen a fenti idézet József Attilától! Sajnos manapság egyre többen panaszkodunk arról, hogy nagyon nehezen tudunk elaludni, és ha mégis sikerül az elalvás, az éjszaka folyamán gyakran felébredünk, reggel pedig fáradtan mászunk ki az ágyból. Gondolt már arra, hogy nem kellene így lennie? Alvás nélkül az emberi szervezet roncsolódik, az alváshiány halálhoz is vezethet! A kialvatlanság rontja a memóriát, és koncentrálási zavart okoz. Ha olyan munkahelyen dolgozik, ahol ez külön is veszélyes lehet, mert pl. megnöveli a baleset veszélyét, akkor ez még újabb kockázati tényező.

Egy felmérés szerint az éjszaka álmatlanságtól forgolódók 4-szer annyi balesetet okoznak mint azok, akiknek nincs gondjuk az alvásukkal.

Nehezen alszik el, pedig hálószobája megfelel az alvás alapkövetelményeinek? (tiszta levegő, sötét szoba, kényelmes ágy, kényelmes hálóruha, zajmentes környezet)

Sokszor felébred éjszaka és nehezen alszik vissza?

Kialvatlan, és úgy érzi, hogy nehezebben tud koncentrálni, a munkája során romlik a teljesítménye?

Reggel fáradtan ébred és alig tud felkelni az ágyból?

Amennyiben a fenti kérdések bármelyikére Ön igennel válaszolna, akkor Ön biztosan alvászavarral küzd. Az alvászavar az emberek egyik leggyakoribb panasza: krónikus alvászavartól szenved minden negyedik felnőtt, aminek a leggyakoribb formája az álmatlanság. A nappal jelentkező tünetek határozzák meg az alvászavar súlyosságát:

álmosság, fáradtság,

idegesség, ingerlékenység, szorongás, rossz hangulat,

koncentrálási nehézségek, tanulási és munkaképesség csökkenése

 

Nem kell együtt élnie az alvászavarral, kérjen segítséget szakembertől!

 Ne tartozzon azon emberek közé, akik lassan már elfelejtik milyen hatással van rá és munkájára, környezetére egy jó alvás! Jelentkezzen be most, kérjen időpontot alvászavart gyógyító orvosunktól.

 

Alvászavar kezelés díja (első alkalom): 12.000 Ft.

 

Az Ön alvását gyógyító orvosaink:

Alvászavar kezelésének menete

Első lépés: belgyógyászati vizsgálat, anamnézis felvétele

Az anamnézis felvétele során orvosunk a családban előforduló betegségekre kérdez rá, különös figyelemmel a szív-érrendszeri (magas vérnyomás, szívinfarktus, érszűkület, trombózis, embólia), a gyomor-bélrendszeri (máj, epebetegség), az anyagcsere (cukorbetegség, zsíranyagcsere eltérések), endokrinológiai (belső elválasztású mirigyek, hormonok), légzőszervi, urogenitalis (húgyúti), mozgásszervi megbetegedésékre, az autoimmun és fertőző betegségekre, a fejlődési rendellenességekre és a daganatos kórképekre. Nagyon fontos a családi halmozódás vagy a családban előfordult kórképek életkori megjelenése.

A fizikális vizsgálat során Dr. Illér Barbara megvizsgálja az általános belszervi állapotot, a test fejlettségét, a páciens tápláltságát. Megfigyeli a bőr, látható nyálkahártyák színét, tapintja a pajzsmirigyet, nyirokcsomókat. Kopogtatja, és hallgatózással vizsgálja a mellkast, tüdőt, szívet, tapintja a perifériás ütőereket, nyaki ütőeret és megtekinti a visszereket. Vérnyomást mér. Kitér a has tapintására, ahol a májat, lépet tapintja, a has érzékenységét vizsgálja, kóros rezisztenciát, sérvet keres, megállapítja a műtéti hegeket.

Második lépés: Alvásteszt kitöltése

Az alvásteszt segítségével a lehető legrövidebb úton kideríthető az alvászavarának oka, így minél előbb megkezdhető az alvászavar kezelése.

Fontos: Bár az alvászavarok tünetei és okai rendkívül szerteágazóak, széleskörű ismeretekkel rendelkező szakembereink (orvosok, pszichológusok, alvásterapeuták) segítségével a legspeciálisabb alvászavarra is megtaláljuk az elérhető legjobb megoldást.

Harmadik lépés: Alvászavar, alvásproblémák megbeszélése, diagnózis felállítása, alvásnapló készítésének megbeszélése

Az alvászavar kezelés végén az orvos tájékoztatást ad az alvászavarok, az alvásproblémák sokaságáról, diagnózist állít fel az Ön által kitöltött teszt illetve a fizikális vizsgálat és az anamnézis alapján. A diagnózis felállítását követően fontos hogy a terápiás kezelés az Ön számára is elfogadható legyen.