Újdonság az otthoni patikákban!

Az otthoni gyógyszerfiókok rendszeres felülvizsgálata nagyon fontos. A világ gyógyszerészeti kutatásainak eredményeként folyamatosan jelennek meg újabb készítmények, amelyek a korábbi hatásokat felülmúlhatják.  

Ezek a vizsgálatok rövidebb-hosszabb idő után lesznek a nemzetközi és nemzeti gyógyszertrendek állandó résztvevői. Azonban a vizsgálatok irányultságai adhatnak  olyan információkat, amelyek a mindennapi életvitelt, adott esetben az életmódot vagy a betegségek megelőzését és a gyógyulását is szolgálhatják.

Pharmanord

Tudományos áttörésről számoltak be 2012 novemberében Budapesten, a Cardiolóia Hungarica és a Pharma Nord nagy érdeklődéssel kísért tanácskozásán. A több mint ötven százalékos kardiovaszkuláris halálozás csökkentést  eredményező svédországi vizsgálat eredményeit  Urban Alehagen professzor, a kutatási team vezetője ismertette nagyszámú hazai szívgyógyász előtt.

A többéves kutatás igazolta, hogy  a speciális szerves szelén és a vitaminszerű koenzim Q10 kombinált kezelésével szignifikánsan csökkenthető a kardiovaszkuláris-halálozás az idős emberek körében. A természetes hatóanyagok erősítik a szívizom hatóerejét, amely megnöveli a munkavégző-képességet is. A kutatók a világhírű a svéd Karolinska Egyetemi Kórház és a Linköping Egyetem  munkatársai voltak.

Pharmanord

Alehagen professzor kiemelte a magyar szívgyógyászok szakmai felkészültségét és megjegyezte:a svédországi egyetemi kórházában például három magyar sebész szakember is dolgozik, kitűnő szakmai felkészültséggel.

Magyarországon a leggyakoribb retteget betegség a szívinfarktus és a stroke, ezektől félnek leginkább az emberek. A bejelentett kutatási vizsgálati eredményeket jelentősnek tartja Tóth Kálmán professzor, a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára. Szívgyógyászatunk eredményeinek elismerését is jelenti, hogy Magyarországon kerülhetett sor a kutatáshoz kapcsolódó tudományos szimpóziumra – hangsúlyozta a nemzetközileg elismert kardiológus professzor.

Pharmanord

A hazai kardiológia nyitott a világon megjelenő legújabb tudományos eredmények alkalmazására, és szakmailag érdekelt, hogy minél gyorsabban beépíthessék a napi terápiás gyakorlatba.

PharmanordCardio